Toegankelijkheidsverklaring 

Algemene beschrijving van de dienst (punt 1a van bijlage 3 bij het BFSG) 

CBR eCommerce GmbH exploiteert onder www.street-one.be een online winkel voor dames- en herenkleding. Via de website kunnen consumenten kleding en accessoires bestellen. Het bestelproces wordt volledig digitaal afgehandeld. 

 
Als exploitant zet CBR eCommerce zich in om alle bezoekers een toegankelijke en onbelemmerde gebruikservaring van haar online winkel te bieden. 
De basis hiervoor zijn met name de eisen van de Europese norm EN 301 549 en de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.2 conformiteitsniveau A en AA. 

Beschrijving en toelichting op het gebruik van de dienst (punt 1b van bijlage 3 bij het BFSG) 

De online winkel kan worden gebruikt via gangbare webbrowsers. Een gestructureerde navigatie en een volledige tekstzoekfunctie met filtermogelijkheden maken een gerichte zoektocht naar artikelen mogelijk. Artikelenpagina’s bevatten uitgebreide tekstuele informatie, afbeeldingen en gegevens over de beschikbaarheid van het betreffende artikel. 

 
Het bestelproces bestaat uit de volgende stappen: selectie van artikel en maat, winkelwagen, kassa, invoer van bestelgegevens (naam, aflever-/factuuradres, e-mail, enzovoort), leveringsoptie, betaalmethode en overzicht van de bestelling. 
Een bestelling is mogelijk met of zonder registratie van een klantaccount. 

Hoe voldoen wij aan de toegankelijkheidseisen? (punt 1c van bijlage 3 bij het BFSG) 

Het gebruik van onze online winkel is in principe mogelijk met ondersteunende technologieën. Op dit moment voldoet de website echter nog niet volledig aan de eisen voor digitale toegankelijkheid. Wij werken continu aan het identificeren en snel oplossen van bestaande barrières, om alle gebruikers onbelemmerde toegang te bieden. 

De volgende onderdelen zijn momenteel nog niet volledig toegankelijk: 

  1. Waarneembaarheid 

a) Alternatieve teksten (WCAG 1.1.1) 

We breiden voortdurend de beschikbaarheid van alternatieve teksten voor visuele inhoud uit, zodat informatie ook toegankelijk is voor gebruikers met een visuele beperking. Ook decoratieve afbeeldingen zullen in de toekomst duidelijker als zodanig worden gemarkeerd.

b) Structurering van inhoud (WCAG 1.3.1, 1.3.2) 

We verbeteren continu de semantische structuur van onze pagina’s, bijvoorbeeld door een logisch opgebouwde koppenhiërarchie, geformatteerde lijsten en duidelijk gemarkeerde navigatiegebieden. Het doel is een intuïtieve en schermlezer-vriendelijke paginavormgeving.

c) Contrastwaarden voor tekst (WCAG 1.4.3) 

We optimaliseren het kleurgebruik om een beter contrast tussen tekst en achtergrond te garanderen en zo de leesbaarheid voor alle gebruikers te verbeteren.

d) Tekstvergroting en flexibele weergave (WCAG 1.4.4 & 1.4.10) 

Onze pagina’s worden momenteel zo aangepast dat ze ook bij vergroting of gebruik van de zoomfunctie optimaal worden weergegeven – zonder overlappingen of afgeknotte inhoud.

e) Contrastwaarden voor bedieningselementen (WCAG 1.4.11) 

We werken eraan de kleurcontrasten van knoppen, pictogrammen en andere grafische elementen verder te verbeteren om de visuele herkenbaarheid te vergroten.

f) Pop-ups bij interactie (WCAG 1.4.12) 

In de toekomst zullen op alle benodigde plaatsen gerichte aanwijzingen worden weergegeven bij navigatie met muis of toetsenbord om de oriëntatie te ondersteunen.

  1. Bedienbaarheid 

a) Toetsenbordbediening (WCAG 2.1.1)

We optimaliseren de toetsenbordbediening, zodat alle functies volledig bruikbaar zijn zonder muis. De ondersteuning voor toetsenbordgebruik wordt voortdurend uitgebreid en getest.

b) Focusvolgorde (WCAG 2.4.3) 

De volgorde van de toetsenbordnavigatie wordt momenteel herzien, zodat dialoogvensters volledig te bedienen zijn en de huidige positie altijd duidelijk herkenbaar is.

c) Duidelijke linkaanduidingen (WCAG 2.4.4) 

We verbeteren de begrijpelijkheid van links door gebruik te maken van preciezere en duidelijkere beschrijvingen.

d) Zichtbare toetsenbordfocus (WCAG 2.4.7) 

Alle interactieve elementen worden zo ontworpen dat ze zichtbaar en bereikbaar zijn bij navigatie met het toetsenbord.

  1. Compatibiliteit met ondersteunende technologieën 

a) Benaming en functie van elemente (WCAG 4.1.2) 

We verbeteren de technische implementatie van interactieve elementen zodat ze correct worden herkend en gebruikt door ondersteunende technologieën.

b) Feedback en statuswijzigingen (WCAG 4.1.3) 

We werken eraan dynamische inhoud, zoals foutmeldingen of laadindicatoren, zodanig vorm te geven dat deze automatisch worden herkend en voorgelezen door ondersteunende technologieën.


Feedback en contactgegevens 

Als u barrières tegenkomt of suggesties heeft om de toegankelijkheid van onze online winkel te verbeteren, neem dan contact met ons op via: 
E-mail: accessibility@cbr.de

Postadres: CBR eCommerce GmbH, - Klantenservice -, Sattlerstr. 10, 30916 Isernhagen 

Markttoezichthoudende autoriteit (punt 1 d) van bijlage 3 bij de BFSG)

Bevoegde instantie tot de formele oprichting van de markttoezichthoudende instantie van de deelstaten voor de toegankelijkheid van producten en diensten (MLBF):

Ministerie van Arbeid, Sociale Zaken, Gezondheid en Gelijkheid van de deelstaat Saksen-Anhalt, Afdeling 3 “Sociale Zaken en Arbeidsbescherming”

Robert Richard 
Turmschanzenstraße 25 
39114 Magdeburg 
Tel.: (0391) 567 4530 
E-Mail: MLBF(at)ms.sachsen-anhalt.de