Weekendlooks – wat hebben we nodig voor een weekend weg?

Iedereen kent het wel: als de dagen langer worden en de temperaturen merkbaar stijgen krijgen we kriebels in de buik. Eindelijk weer lekker naar buiten. Het verlangen naar vakantie zorgt ervoor dat we zin krijgen in korte uitstapjes. Ik krijg zelf in ieder geval altijd zin om eropuit te gaan in de lente. Een spontane stedentrip? Heerlijk! Of een paar dagen naar het strand? Count me in!
Sinds ik de ultieme outfitformule voor een weekendje weg heb ontwikkeld, ben ik niet meer gestrest voor een korte trip, en ben ik in een mum van tijd klaar om te vertrekken.

Ik pak mijn spullen in volgens de regel "Less is more!", want ik heb vastgesteld dat ik met een paar gemakkelijk te combineren, gevarieerde kledingstukken alle kanten op kan. Ik plan drie outfits met kledingstukken die ook op andere manieren met elkaar gecombineerd kunnen worden. Daarbij draag ik een jas die bij alle looks past en sneakers. Mijn look is meestal sportief en ik sleep vaak veel dingen mee, waardoor sneakers altijd goed bij mijn look passen. Als ik van tevoren al weet dat ik een chiquere outfit nodig heb, passen er altijd nog wel een paar opvouwbare ballerina's in mijn koffer.

Inpakken voor een weekend weg – de checklist

1. Een jurk

Eén kledingstuk, één look! Dat vind ik nou zo leuk aan jurken, je bent in een handomdraai aangekleed. Een comfortabele jurk van jersey in een simpel model is perfect te stylen voor iedere gelegenheid. Overdag draag ik de jurk graag minimalistisch of met een doek. Voor een diner combineer ik hem met een ketting en doe ik een felle lippenstift op. Zo ziet de look er snel anders uit, zonder veel moeite.

2. Een casual look

Een outfit waarin ik me gewoon fijn voel. Ik plan deze outfit vaak in voor de reisdagen, want hierin kan ik me goed ontspannen tijdens de uren in de auto of trein. Een zacht sweatshirt en joggingbroek zijn hiervoor perfect. De wijde pasvormen blijven ook bij lang zitten lekker comfortabel.

3. Een allroundlook

Een simpele jeans en blouse vormen de basis voor deze outfit. Deze look is net zo geschikt voor een bezoek aan een museum als voor een wandeling over de strandboulevard. De blouse kan ook casual gecombineerd worden met een joggingbroek of met de jeans en het sweatshirt uit de casual look – ideaal!

Optioneel: Met een chic jasje of blazer kan de allroundlook ook chiquer gestyled worden voor 's avonds. Als het jasje ook nog bij de jurk past zijn we helemaal tevreden!

Een simpel T-shirt als back-up is altijd goed. Dat past zowel bij een joggingbroek als bij jeans en kan met een doek of ketting snel op een andere manier gecombineerd worden.

That's it! Dat is mijn inpaklijst voor een weekendje weg (afgezien van een pyjama, beautyproducten,...) Reizen met een lichte koffer geeft me altijd een goed gevoel: ik weet dat ik alles mee heb wat ik nodig heb en op de plaats van bestemming niet meer na hoef te denken over mijn outfit.