3 looks, 1 kledingstuk: de kokerrok

Hittegolf! We kunnen er niet meer omheen om onze benen te laten zien, ook op kantoor. Mooi zo! Want de nieuwe rokken tot de knie zijn eindelijk lang genoeg om ook flatteus te zijn voor dames boven de veertig.

Bijzonder mooi, ook voor figuren met rondingen, zijn kokerrokken. Ze zien er elegant uit, maken het figuur optisch langer en accentueren een platte buik. Geen enkele rok is zo vrouwelijk en zo subtiel verleidelijk als de pencil skirt, die de huid toont en tegelijkertijd de rondingen accentueert. Een subtiele zijsplit zorgt voor bewegingsvrijheid.

Is de rok jou te formeel en klassiek? In deze drie stijlvarianten zeker niet!

1. De stijlvolle:

Fashionista's weten precies hoe je de kokerrok mooi draagt: met een logoshirt dat in de rok gestoken wordt of bij de buik vastgeknoopt wordt. Dat accentueert het vrouwelijke silhouet. Het wordt hot met hoge hakken. Die zorgen er bovendien voor dat het figuur optisch verlengd wordt.

2. De gezellige:

Op koude kantoren kun je de kokerrok mooi combineren met een trui of blouse. Ook hier geldt: steek het bovenstuk in de rok! Anders verdwijnt het mooie effect van de rok. In plaats van hoge hakken zien smalle, effen sneakers er hier ook leuk uit.

3. De sportieve:

Huh? Kan de kokerrok ook casual zijn? Natuurlijk! Met een sportieve hoody, bij voorkeur cropped (tot de navel) wordt de klassieker direct cool. Ideaal daarbij: ankle boots met hak. Maar dan wel smalle, zodat het silhouet niet onnodig volumineus wordt.