Knalkleuren zijn in – bijpassende make-up

Big Red – dat is de nieuwe roodtint in de Street One-onlineshop, een echt highlight. Het is een opvallende tint die bijna iedereen goed staat en de huid laat stralen. Met deze kleur trek je alle aandacht – maar welke make-up zoek je daarbij uit? Subtiel, of liever toch contrastrijk?
Ik heb het onze visagiste Barbara gevraagd, en zij heeft me een paar tips gegeven:

“Belangrijk bij make-up bij de trendkleur rood is een mooie effen teint, want het rood in de kleding benadrukt eventuele roodheid en oneffenheden in het gezicht. Gebruik daarom goede foundation en dek roodtinten en pigment af met een concealer.”

Kan ik een rode lipstick dragen in combinatie met rode kleding?

“Natuurlijk. Het rood van de lipstick moet wel passen bij het rood van de kleding en bij je huidtint. Bij koele huidtinten met weinig rood past blauwachtig rood tot roze het beste. Bij warme huidtypes past een warmere roodtint tot bruin/oranje weer beter.”

En wat voor make-up gebruik ik op mijn ogen? Mogen die ook geaccentueerd worden?

“Voor een zomerse outfit voor overdag met rode of roze lippen kun je de ogen beter licht accentueren met bijvoorbeeld mascara en een lichte oogschaduw. ´s Avonds staat een combinatie van eyeliner en rode lippen mooi, voor een echt statement.”

Het is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Hier vind je de nieuwste looks in Big Red, waarmee je je volgende wow-look tevoorschijn tovert.