Machtig mooie motieven.

Beste allemaal, Vandaag wil ik het hebben over motieven die we overal om ons heen tegenkomen. Hebben jullie je wel eens bewust afgevraagd welke motieven heel concreet een rol in je leven spelen? Wat ik bedoel, is dat er bijna net zoveel motieven in de modewereld zijn als er sterren aan de hemel staan. Het is bijna niet te overzien. Maar, en dat vind ik zo FANTASTISCH, er is variatie. De combinatiemogelijkheden zijn waanzinnig. En dat leidt tot één en al inspiratie. Het is in feite niet te bevatten, wat er allemaal ontstaat, hoe het één tot het ander leidt. Er zijn geen doodlopende wegen. Ik vind het net een reusachtige boom, die zich steeds maar weer vertakt. En hoe meer afstand we van die boom nemen, des te ronder, mooier en majestueuzer hij wordt. En zo is het ook met ons. Wij hebben waarschijnlijk allemaal ontelbare facetten. Maar die – en daar reken ik dan ook graag onze stemmingen en voorkeuren bij – bepalen gezamenlijk wie wij werkelijk zijn. Geen van ons is alleen zwart of wit. Wij zijn veelkleurig, omdat er naast alle kleuren zo veel varianten zijn die ons individueel maken. Is dat niet fantastisch? Wij zijn allemaal verschillend, als een reusachtig motief. Ik vind dat zo fascinerend.

Wat mij ook mateloos boeit, is het volkomen tijdloze visgraatmotief. Dat is een speciaal textielmotief dat bij het weven van een stof ontstaat en dat, als ik er niet volkomen naast zit, al in de pre-Romeinse ijzertijd werd gebruikt. Chapeau, dat Street One nu deze gigantische tijdsbrug weet te slaan tussen geschiedenis en hedendaagse mode.

Oké. Nu over mijn outfit. Wat vinden jullie ervan? Even afgezien van mijn sneakers dan hè ... ja, ik weet het, die hebben jullie al vaker gezien – maar ik ben nu eenmaal een sneakerfan! Is dit vest niet waanzinnig mooi? Gewoon solo of met de asymmetrische sjaal – tussen twee haakjes, die is 75 x 180 cm! – het past sowieso bij de meest uiteenlopende outfits voor frisse herfstdagen ... En voor het shirt heb je de absolute creatieve vrijheid. Ik adviseer jullie hier het modieuze of megavrouwelijke shirt met boothals en laagjeseffect van chiffon. Gestreept of effen – het past erbij als crushed ice in een cosmopolitan. Dat wordt nog lastig kiezen, maar een stijlvolle look is gegarandeerd.

Voor mij is de slim-leg-broek Jacky echter wel het echte highlight. Megacomfortabel, superstijlvol en de basis voor eindeloos veel outfits. Hij zit casual, maar ziet er erg chic uit. Je kunt er net zo goed een businessblouse op dragen als een wijd vallend T-shirt. Deze broek is mijn persoonlijke topper uit de collectie.
Combineer.

Probeer.

Geniet! Jess