5 stylingtips voor bruiloftsgasten

We stellen tentoon ze op ons dressoir als kleine schatten: de liefdevol vormgegeven uitnodigingen voor bruiloften, verjaardagsfeesten en chique cocktailparty's. Vaak staan de data al maanden vast en nu, in de lente, is het eindelijk zover. Het seizoen van de grote feesten - en van allerlei andere gelegenheden - is aangebroken!

Onze favorieten? Elegante en veelzijdig draagbare jurken van soepel chiffon of fijn kant. Want niks is vrouwelijker dan een droom van een jurk die soepel om het lichaam valt. Dresscode? Die is er niet - tenzij je te gast bent op een bruiloft. Let dan op de volgende dingen:

Dresscode bij bruiloften

1. Alleen de bruid draagt crème en wit - blijf dus weg bij deze kleuren! We willen immers dat de bruid de show steelt, en niet een ander.

2. Ook zwart is taboe - een bruiloft is geen beëdiging. En als het toch niet anders kan, fleur je outfit dan op met gekleurde accessoires.

3. Niet teveel huid laten zien: vooral in de kerk of het gemeentehuis is teveel sex-appeal in de zin van een diepe halslijn of superkorte rok niet gepast.

4. Let op met de kleur rood. Want wat velen eigenlijk niet weten: de kleur rood is eigenlijk voorbehouden aan de schoonmoeder. Indien mogelijk kun je deze kleur beter overslaan.

5. Voor sieraden geldt: less is more. Sieraden van echt goud zijn een goede keuze. Want wat is een mooiere gelegenheid dan een bruiloft?