Laat je enkels zien

In het begin zagen we ze vooral bij tieners in de grote stad: broeken tot ver boven de enkels. In skinny modellen met casual sneakers en oversized bovenkleding. Ook toen de temperaturen 's winters onder nul geraakten, was de jeugd niet bij deze trend weg te slaan. Een fenomeen dat boven deze leeftijdsgrens voor hoofdschudden zorgde.

Maar de laatste tijd moeten zelfs de felste critici toegeven: de jeugd heeft een street style gecreëerd die we al lange tijd niet meer op zo'n grote schaal gezien hebben - blote enkels zijn weer mainstream! Maar hoe draag je ze, en zie je er toch casual en volwassen uit?

In de lente zijn vooral de zogenaamde Palazzo Pants helemaal in: wijde, rechte pantalons, die qua comfort een beetje doen denken aan rokken. Wie door de natuur niet gezegend is met modellenmaten combineert deze broek met nauwsluitende bovenstukken - zodat het figuur er niet gedrongen uitziet.

Flatteuzer zijn trackpants met optisch langer makende strepen aan de zijkant of broeken die taps toelopen. Ze laten het silhouet er zo niet gedrongen uitzien. Als je ook nog schoenen met een hogere hak draagt, zie je er optisch nog langer uit. Sowieso geldt: bij "hoogwaterbroeken" staan de schoenen in de spotlights, en moeten die dus ook zorgvuldig uitgekozen worden. Kies subtiele bovenkleding, en klaar is de casual every day look.

Wij vinden: het wordt tijd om de benen te laten zien!