Modeklassieker: het poloshirt voor heren

Wist je dat zowel het poloshirt als het rugbyshirt oorspronkelijk bedoeld waren om mee te sporten? Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een van de belangrijkste onderdelen van onze klassieke herengarderobe.

Het poloshirt is absoluut een tijdloze modeklassieker die ook niet mag ontbreken. De stijlvolle, robuuste en onderhoudsvriendelijke kledingstukken combineren stijl, comfort en functionaliteit.

Waarom je deze onmisbare must-haves in je goed gesorteerde garderobe nodig hebt, wat de juiste styling is en alles wat je nog meer moet weten over de modieuze allrounder – Street One MEN onthult het hier.

Het poloshirt: tops voor heren met karakter!

Een poloshirt kenmerkt zich door zijn kraag en kort knooppasje, wat het shirt een zekere elegantie geeft. Het trendy en tegelijk tijdloze shirt is voor veel gelegenheden geschikt en je kunt het in je vrije tijd en als business-look dragen.

Street One MEN heeft verschillende varianten van het poloshirt, van eenvoudige, effen shirts tot shirts met opvallende patronen en logo's, we hebben het allemaal.

In principe onderscheiden we drie soorten poloshirts:

POLOSHIRT MET KORTE MOUWEN:

De klassieker is het poloshirt met korte mouwen, die vooral bij hoge temperaturen veel gedragen worden. In de lente en de zomer zijn het de perfecte tops en ook als sportshirt veel gevraagd. Als je de voorkeur geeft aan een elegantere outfit, kies dan voor modellen met nauwsluitende manchetten. Samen met een stoffen broek of chino accentueren ze jouw stijlvolle karakter. Het is belangrijk dat het poloshirt goed zit - de manchetten moeten op heuphoogte eindigen en de mouwen ongeveer 10 cm boven de ellebogen. Als het losjes om je lichaam beweegt, heb je de perfecte pasvorm gevonden.

POLOSHIRT MET LANGE MOUWEN:

Als het buiten wat frisser wordt, hoef je je favoriete poloshirt niet te missen. Street One MEN heeft voor zulke dagen coole polo's met lange mouwen! Met brede geribbelde manchetten aan de mouwen zien ze eruit als een relaxte katoenen trui en passen perfect bij een sportieve cargobroek voor heren. Als je liever iets opvallenders hebt, zijn er ook varianten met modieuze logoprints of applicaties op de voorkant. En ga je toch liever voor iets chicers, neem dan een poloshirt met lange mouwen met manchetten in contrasterende kleur en een kraag van contrasterende stof. Dit type poloshirt is bijna net zo elegant als een overhemd en toch net zo comfortabel als een T-shirt!

HET RUGBY-SHIRT:

Rugbyshirts voor heren hebben gewoonlijk lange mouwen, maar voor de zomer er zijn ook casual versies met korte mouwen. Kenmerkend voor de casual modellen is de relaxte snit en de kraag, die aan een poloshirt doet denken. Daarom worden de sportieve shirts ook wel rugby-polo’s of rugby-sweatshirts genoemd. En het beste van alles: Street One MEN heeft sweatshirts in veel verschillende designs! Gestreept of effen, in klassieke kleuren als blauw en wit of in opvallende tinten als koraalkleurig of rood - er is voor elk wat wils. Modellen met kraag of mouwen in contrasterende kleuren zijn heel cool en je trekt er gegarandeerd de aandacht mee.

Styling met Street One MEN: een poloshirt voor heren op de juiste wijze combineren!

Als het om herenpolo's gaat, zijn er zoveel verschillende combinatiemogelijkheden, dat je er boeken mee zou kunnen vullen. Om te weten welke looks echt indruk maken, hebben we hier de drie belangrijkste combinaties voor je op een rijtje gezet :

KLASSIEK & STIJLVOL

Een klassieke outfit bestaat uit een poloshirt, een chino en een paar loafers. Fantastisch voor een casual maar toch stijlvolle vrijetijdslook.

DO: Als je in een informele werkomgeving functioneert, kun je een poloshirt met lange mouwen gerust met een colbert of een jas combineren. Het ziet er niet alleen cool uit, maar kan - afhankelijk van de branche - ook doorgaan als casual werkkleding.

DON‘T: Zorg er op je werk echter voor dat de kleur van je poloshirt eerder ingetogen is.

BUSY & CHIC

Als je meer van elegant houdt, kun je je poloshirt van Street One MEN combineren met een pantalon of een stoffen broek en een paar Oxford-schoenen.

DO: Zorg er bij deze look voor dat de kleuren van de kledingstukken goed bij elkaar passen. Een witte polo past bijna overal bij, maar een donkerblauw of zwart poloshirt beter staat bij een donkere broek.

DON‘T: Met polo- en rugbyshirts van Street One MEN is een coole look gegarandeerd, want beide hebben een kraag en zien er daardoor veel chicer uit dan een normaal T-shirt. Maar let op: je hoeft ze niet per se bij formele gelegenheden of in zeer conservatieve kantoren te dragen. Dan kun je beter iets eleganters dragen, zoals een overhemd met een colbert.

STERK & CASUAL

Als je een sportief type bent, kun je je poloshirt met een joggingbroek of jeans en een paar sneakers dragen. In de zomer staan shorts of bermuda’s natuurlijk ook goed bij de casual style.

DO: De originele polo- en rugbyshirts hadden een vrij brede snit. Als je de voorkeur geeft aan sportieve kleding, raden we je aan om te kiezen voor nauwsluitende modellen. Bij poloshirts moet je erop letten dat de manchetten aan de mouwen strak om je biceps zitten en niet te wijd zijn. Als je regelmatig traint, is het niet moeilijk om het perfecte shirt te vinden. Het maakt niet uit of je nog niet zo fit bent, want bij Street One MEN vind je ook heel gemakkelijk de perfecte outfit voor je training!

DON`T: Een te kleine maat kiezen. Het is belangrijk dat het poloshirt goed zit en niet te klein is. Met het maatadvies van Street One MEN kan deze fashion faux pas jou sowieso niet overkomen.

De basisuitrusting: deze 6 poloshirts voor heren heb je nodig!

Street One MEN heeft jouw basisuitrusting poloshirts voor heren samengevat:

1. Witte poloshirts: Een wit poloshirt van Street One MEN mag is een must-have voor elke garderobe. Het kan bijna overal bij gedragen worden en geeft elke outfit een klassieke look.

2. Zwarte poloshirts: Ook een zwart poloshirt uit onze collectie is een belangrijk onderdeel van je basisoutfit. Het is veelzijdig en kan zowel casual als chic gedragen worden.

3. Blauwe poloshirts: Street One MEN heeft blauwe poloshirts voor heren in verschillende tinten. Afhankelijk van de gelegenheid en persoonlijke smaak kun je de trendy tinten kiezen. Donkerblauwe poloshirts passen goed bij formele gelegenheden, terwijl lichtere blauwe polo's meer casual zijn. Maar de regel is: blauw staat echt elke man!

4. Grijze poloshirts: Grijs is een neutrale kleur die je goed met andere kleuren kunt combineren. Een grijs poloshirt van Street One MEN staat net zo goed bij een jeans als bij een chino of pantalon. Van casual tot cool, van chic tot elegant - met de kleur grijs heb je een breed scala aan mode-opties.

5. Rode/geel/oranje poloshirts: Alle krachtige kleuren passen bij mannen zoals jij! Ze zijn gewoon ideaal voor de zomer en geven kleur en flair aan je outfit. Om een echte blikvanger in de look te zijn, moet je ze echter niet teveel gebruiken.

6. Polo’s met patroon of print: Voor speciale gelegenheden of om je outfit wat meer persoonlijkheid te geven, kun je ook kiezen voor poloshirts met patroon of print van Street One MEN. Wat dacht je van een horizontaal gestreept poloshirt of een rugbyshirt in blauw-wit of donkerblauw en groen? Uiteraard vind je in onze collectie ook modellen met prints of trendy logo's.

Als je op zoek bent naar het perfecte poloshirt, dan ben je bij Street One MEN aan het juiste adres. In onze onlineshop voor heren vind je een enorme keuze aan hoogwaardige poloshirts voor heren in verschillende kleuren en maten tegen zeer redelijke prijzen. En het beste van alles: onze verzending is betrouwbaar, snel en maakt shoppen zo heel gemakkelijk! Wacht dus niet langer!

Ons advies: nu shoppen en trendy op zeker gaan in de onlineshop van Street One MEN! Haal nu jouw nieuwe favoriete poloshirt van Street One MEN in de onlineshop!

FASHION INSIDER Weetjes over het poloshirt voor heren Wist je, dat…

…hat poloshirt voor heren oorspronkelijk bedoeld was om mee te sporten?

Met zijn kraag en knooppas bood het namelijk meer bescherming en stabiliteit dan een normaal katoenen T-shirt. Maar al snel werd het poloshirt populair buiten de paardensport en groeide uit tot een klassieker in de mannenmode. Met name in de jaren ‘50 maakten beroemde persoonlijkheden als James Dean en Elvis Presley van het poloshirt een symbool van casualness en coolness.

….het geheim van het poloshirt voor heren de stof is?

Katoen-piqué! Deze stof heeft een soort wafelstructuur wat hem uniek maakt. Dankzij de open poriën kan de stof snel vocht afgeven en je huid ademen – praktisch, toch? Het gewicht van piquéstoffen verschilt. Natuurlijk, de lichte zijn super voor de zomer, maar de middelzware tot zware zijn robuuster. Aantrekken en je goed voelen - natuurlijk met de poloshirts van Street One MEN!

…dat rugbyshirts in tegenstelling tot poloshirts voor heren meestal gemaakt zijn van zware katoen-jerseyn?

Deze stof voert vocht niet zo goed af als katoen-piqué, maar is aanzienlijk scheurvaster. Omdat het er bij voor rugby, zoals bekend, nogal stevig aan toe gaat, is de hogere scheurweerstand essentieel. Tegen deze achtergrond zijn traditioneel vervaardigde shirts dan ook uitgerust met versterkte naden. Ook als je je rugby- en poloshirts niet gebruikt om te sporten, ben je bij Street One MEN altijd verzekerd van hoge kwaliteit en eersteklas afwerking.

Poloshirts van Street One MEN: veel verschillende stijlen en kleuren

Ben je op zoek naar een nieuw poloshirt, maar weet je niet precies welk ontwerp of welke stijl je moet kiezen? Maakt niet uit, want bij Street One MEN hebben we veel verschillende opties, elk met hun eigen voordelen.

Voor een klassieke look kies je in de onlineshop voor een effen poloshirt voor heren in wit, zwart of navy. Houd je van wat kleurrijker, dan zijn er ook poloshirts in felle kleuren zoals rood of groen. Gestreepte of ruitpatronen zijn een andere optie die het poloshirt wat meer textuur geven. Houd je meer van opvallend of juist van sportief, dan hebben wij ook poloshirts met borduursels of prints in onze onlineshop.

Het perfecte poloshirt voor heren van Street One MEN kenmerkt zich door zijn hoge kwaliteit en tijdloze design. Ons materiaal is heel zacht en comfortabel om te dragen, waardoor het een perfecte accessoire voor elke dag is. Het klassieke design met kraag en knooppas geeft je poloshirt een chic en toch sportieve tintje. Omdat je het poloshirt van Street One MEN op zoveel manieren kunt combineren, is het een absolute must-have voor je garderobe.

Of het nu bij jeans of chino's is, het poloshirt voor heren van Street One MEN kun je telkens opnieuw stylen en geeft elke look net dat beetje extra. Bij Street One MEN vind je nu een grote keuze aan verschillende modellen die perfect bij jouw individuele stijl passen. Met een poloshirt voor heren van Street One MEN ben je altijd perfect gekleed en laat je zien dat je de voorkeur geeft aan een tijdloze look die nooit uit de mode raakt. Shop nu jouw fashion-favorieten bij Street One MEN!