Gewichtloosheid...

Veren hebben mij altijd al geïnspireerd. En ik kan niet precies zeggen waarom. Misschien omdat vogels vrij zijn en elke dag kunnen gaan en staan waar ze willen. Misschien omdat veren zo lekker zacht en licht zijn. En zich op de een of andere manier terugvinden tussen elegantie en hun bijzondere, fijne bestaan. Bij veel volkeren staat de veer symbool voor kracht en macht. Wisten jullie dat? Daar komt ook het spreekwoord 'met andermans veren pronken' vandaan. Sommigen leggen de link tussen veren en engelen, goddelijke wezens...* --.

Toen ik de blousetop met de veren als allover-print voor het eerst zag, vond ik hem gelijk leuk. Ik had natuurlijk niet gelijk de betekenissen van de veren in mijn hoofd. Maar ik vond het motief wel direct mooi. Het is zo heerlijk eenvoudig. Zo vrouwelijk. Zo licht. Ik vind dat het heel mooi past bij de casual fit-jeans Jane. Jane heeft door het elastaan een casual pasvorm en hij is heerlijk comfortabel om te dragen. Daar gaat het uiteindelijk toch om. Er leuk uitzien en ook echt blij zijn met wat je draagt.

Ik denk dat we met z'n drieën echt een goed team zijn. Een reden te meer om gelukkig te zijn. Wat ons op het volgende thema brengt: wie van jullie weet eigenlijk waar de meest tevreden mensen wonen? Correct! In Denemarken. Daar ben ik overigens ook net een paar dagen. In Kopenhagen om precies te zijn. En ergens heb ik het gevoel dat ik hier op dit moment precies op de juiste plek ben.

Wanneer men in Denemarken iets leuks aankondigt, samenkomt met vrienden of de zomer viert dan zegt men 'hygge'. Dit beschrijft het gevoel dat je gelukkig maakt. Dus bij deze, hygge.

Geniet verder van deze Pinksterzondag, met of zonder veren.

Jess