Hot summer trend: blote schouders!

Deze zomer zijn alle blikken gericht op één lichaamsdeel: de schouders. Geen wonder, want de nieuwe off-shoulder-pieces – jurken, shirts en blouses – zijn schattig, speels en sexy tegelijk. De perfecte kandidaten om voor een echte trend te zorgen dus! Blote schouders zijn geen nieuw modefenomeen.

Haar oorsprong vindt de off-shoulder-look in de klassieke Carmenblouse. De belangrijkste kenmerken: volledig blote schouders, subtiele ruches of volants aan de zoom en brede mouwen. Historisch gezien gaat de blouse terug naar de vrouwelijke klederdracht in het Spaanse Andalusië. Ze ontleent haar naam echter aan de gelijknamige opera van Georges Bizet (in première gegaan in 1875), waarin de hoofdrolspeelster in deze blouse schitterde. Sindsdien staat de Carmenblouse voor absolute vrouwelijkheid, sensualiteit en mediterraan temperament – en wordt ze voortdurend opnieuw uitgevonden.

De moderne off-shoulder-look is netter en heeft minder plooien. De blouse hoeft niet meer klassiek wit te zijn. Ook met bonte strepen en opvallende prints ziet het Carmenmodel er leuk uit. Een kleine strik op de mouwen zorgt voor een extra vrouwelijke look van de blouse.

De look doet een klein beetje denken aan klederdracht, misschien dat we haar daarom zo mooi vinden. Ook past de Carmenblouse goed bij de bohostijl die op dit moment helemaal in is. De blouse staat natuurlijk het mooiste bij lichtgebruinde schouders. Dus dames, de zomer kan komen!

Zo mooi is de off-shoulder-look