Casual office-looks - Inspiratie voor de dagelijkse look op kantoor

Casual office-looks

In veel industrieën zijn de kantoor-dresscodes bijna achterhaald. Ondertussen beperken we ons niet langer tot klassieke overhemdbloezen en strakke kostuums, maar kunnen we ons in de meeste gevallen ook op gebied van business looks uitleven. Een nieuwe kantoordag, een nieuwe look - maar soms staat men gewoon zonder ideeën voor de kast en grijpt men opnieuw naar zijn persoonlijke everyday-looks. Het is tijd voor een verandering in uw kantoorcollectie en de beste manier om dit te bereiken is het combineren van sportieve en chique elementen - een casual business-outfit wordt gecreëerd. We stellen jullie drie van onze lievelingsvarianten voor:

1. Sportief-chic met spijkerbroek en blazer

Het hoeft niet langer het klassieke broekpak te zijn op kantoor. Zelfs met een spijkerbroek kunnen jullie een chique en tegelijk casual look creëren. Zorg ervoor dat de spijkerbroek niet te veel afgewassen is of een te sterk used effect heeft. Grijp in plaats van een overhemdblouse naar een losse, vlot vallende blouse. Ook een edel shirt kan goed werken. Samen met een grijze jeans kunnen jullie daarenboven ook fantastische kleuraccenten leggen. Met de krachtige kleur Cobalt Blue creëren jullie een frisse, stralende look. Daarboven dragen jullie een casual-chique blazer in een trendy ruitenpatroon en jullie zijn well dressed voor de kantoordag!

2. Afwisseling door vrouwelijke midi-jurken

Omdat het niet vervelend zou worden, moet de outfit op kantoordag nummer twee iets volledig anders worden: Broek en blouse mogen uitrusten. In plaats daarvan kiezen jullie voor een chique, maar gemoedelijke jurk, zodat jullie zich de hele dag goed voelen. De jurk van elastische jersey zorgt voor een pasvorm die hef figuur flatteert. Kies jullie jurk in een klassiek ruitenpatroon en jullie look krijgt een edele touch. Met een ondoorzichtige panty en chique laarzen is ook uw tweede kantooroutfit al compleet en absoluut een frisse afwisseling.

3. Paperbag en glencheck – een casual alternatief

Het ruitenpatroon is populairder dan ooit en versiert niet alleen onze blazers en jurken. Ook op broek vindt men dit edel patroon en dit zorgt voor chique highlights in je casual business-look. Met een geruite broek in de trendy paperbag-stijl bent u van een eyecatcher in outfit verzekerd en kunnen jullie dit beter combineren met een eenvoudig topje. Een shirt met lange mouwen dat jullie erin stoppen, harmonieert geweldig. Het shirt moet effen zijn en liefst één van de kleuren van uw broek aangeven. Een rok met een ruitenpatroon is ook een goed alternatief voor een broek. Comfortabele sneakers ronden jullie outfit af en jullie zijn op een geheel nieuwe manier klaar voor het kantoor.

Een sportief-chique kantoorlook kan op vele spannende manieren worden gecreëerd. Stap af van het idee van de klassieke business-mode à la overhemdblouse en kostuum en ontdek hoe jullie op een slimme manier elementen van verschillende stijlen kunt combineren. Met een casual look voelt men zich veel beter en men vindt tegelijk meer plezier in het werk!

Jullie Street One-redactie